NEN 1010 Eerste Inspectie Elektrische Installatie

Om hun milieu – impact te meten en te verminderen, wordt er gekeken naar directe en indirecte bronnen. Scopes zijn niet wettelijk verplicht, discuss al zijn er bepaalde landen en regio’s waar andere wetten en voorschriften kunnen gelden. Een continuïteitstest is één van de testen aan een elektrische installatie die worden uitgevoerd volgens de NEN1010. Voor het kiezen van een apparatentester wordt meestal het aantal keuringen op jaarbasis als selectiecriterium genomen.

De conformiteitsprocedure moet vanuit de richtlijn worden gevolgd. Omdat nu de tekst beschikbaar is kunnen de EVGE-eisen (bijlage III) worden toegepast. Een visuele controle om na te gaan of beide schema’s overeenstemmen met de werkelijkheid. Het ééndraadschema en het situatieplan kan u laten opmaken door een elektricien of via een andere instantie vóór uw keuring plaatsvindt. De bekendste merken op het gebied van isolatietesters zijn Megger en Fluke, maar ook Voltcraft biedt betaalbare isolatietesters aan. Een visuele controle om na te gaan of het ééndraadschema en situatieplan overeenstemmen met de werkelijkheid.

Nee, de definitie is vrijwel niet aangepast, wat betekent dat de discussie over een niet-voltooide machine met de komst van de verordening niet wordt opgelost. Na 20 dagen treedt de Verordening in werking (let op nog niet als zijnde voor de machinebouwer). De EVGE-eisen, vanuit de Machine verordening zijn echter wel overlappend over de eisen vanuit de Machinerichtlijn.

Standaard wordt dit gedaan met een meetspanning van 500 Vdc, ook wel meggeren genoemd. Maar er zijn ook andere methoden zoals verschilstroom meting en vervangende lekstroom meting. Daarom hanteren we dan ook altijd een snelle, transparante en persoonlijke aanpak vanaf uw keuringsaanvraag, tot na uw keuring zelf. Ons team van ervaren inspecteurs bouwt verder op jarenlange ervaring en is voorzien van de juiste tools en kennis van zaken om uw elektrische installatie volgens de laatste normen te keuren.

De weerstand van de beschermingsleiding moet zo laag mogelijk zijn. Indien er namelijk een aardsluiting plaatsvindt, zal de kortsluitstroom via aarde weg gaan en niet, bij aanraking, via het menselijk lichaam (de weg van de minste weerstand). Hoe lager de weerstandswaarde, hoe hoger de kortsluitstroom (wet van Ohm), zodat de beveiliging zo snel mogelijk zal aanspreken. In de onderstaande tabel staat aangegeven wat aan welke toestellen gecontroleerd moet worden en wat de grenswaarden zijn. In de werkinstructie moet uiteraard ook worden aangegeven volgens welke stappen gecontroleerd wordt. Een administratieve controle, waarbij het ééndraadschema als het situatieplan van uw elektrische installatie worden bekeken.

Voor Shell Nederland heeft De Kever Installaties de aanleg van de nieuwe waterstofinstallatie gerealiseerd. In samenwerking met ABC Milieu en Infra plaatsen en installeren we landelijk laadpalen bij de Albert Heijn. Een klant in de transportsector in Maastricht gaf ons de opdracht voor de aanleg en installatie van vijf laadpalen en snelladers. Alle testresultaten en bevindingen worden gedocumenteerd en opgeslagen in het keuringsrapport. De NEN 3140 keuring is volgens Arbowet en het Arbobesluit in Nederland verplicht.

Wij bieden u uitgebreide kennis van (inter)nationale normen, mede dankzij onze actieve rol in verschillende normcommissies. De grenswaarde kan ook worden afgelezen in het onderstaande tabel. Voor gebruik in alle wisselstroom- en draaistroomnetten met spanningen van 65 tot 500 V en frequenties van 15,4 tot 420 Hz.

Leave a Reply